Dolmadakia jalantzi (Töltött szőlőlevelek)
![](http://bisztronyul.hu/wp-content/uploads/2013/07/totike1.jpg)
50-60 szõlõlevél
2 dl olaj,
2 csészényi finomra vágott hagyma,
fél csésze finomra vágott kapor,
1 csésze rizs, 2 citrom leve, só, bors.
Elkészítés:A szõlõleveleket forró vízzel leforrázom, lecsepegtetem és hûlni hagyom. A citromlé kivételével az összes hozzávalót összekeverem és ebbõl egy-egy evõkanálnyit egy-egy levélre téve azt feltekerem, a végeit begyûröm. A fazék alját kibélelem néhány szõlõlevéllel, majd rétegenként szorosan rápakolom a szõlõleveles tekercseket. Az egészet lefedem egy lefordított nehéz tányérral – hogy fel ne tudjanak jönni a fõzés során. Ráöntöm a citromlevet és annyi vizet, hogy ellepje. Lassú tûzön addig fõzöm, míg fel nem itta a levet, azaz a rizs meg nem fõtt. Hûlni hagyom és lapos tálon egymás mellé helyezve tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: